Home De diëtist Spreekuren Cursussen Vergoeding Stel een vraag Arts Links Contact

Tarieven / vergoeding

Via uw basisverzekering wordt 3 uur dieetadvisering vergoed. Dit valt onder het eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd dan heeft u mogelijk recht op extra begeleidingsuren voor de diŽtist. Bekijk hiervoor uw polisvoorwaarden.

Klik hier voor een overzicht van aanvullende pakketten van zorgverzekeraars in 2016.*

Chronische aandoening

Wanneer u een chronische aandoening heeft zoals diabetes, COPD of cardiovasculair risico management (onder andere verhoogd cholesterol of verhoogde bloeddruk), dan wordt dieetadvisering in de meeste gevallen volledig vergoed. De diŽtist bekijkt samen met u de mogelijkheden.

Tarieven

In alle andere gevallen komen de kosten voor uw eigen rekening. Het tarief is Ä 15,- per kwartier. Onder de behandeltijd valt zowel het directe contact met u (op het spreekuur), als de indirecte werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het berekenen van uw voeding en het rapporteren naar de arts.

Verwijsbrief

Per 1 augustus 2011 is de diŽtist direct toegankelijk, dit betekent dat u voor een behandeling door de diŽtist geen verwijzing meer nodig heeft van uw arts. Helaas vergoeden slechts enkele zorgverzekeraars uw behandeling als u zonder verwijzing naar de diŽtist gaat. In dit het geval zal de diŽtist u verzoeken toch een verwijsbrief aan de huisarts te vragen. Voor een dieetbehandeling van goede kwaliteit is medische informatie en overleg met de arts belangrijk. Deze informatie vermeldt de arts o.a. op de verwijzing. Een verwijzing heeft daarom de voorkeur.

Klik hier voor meer informatie of om een afspraak te maken.

* Disclaimer: Deze link is gebaseerd op informatie die bij de NVD bekend is. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Wij adviseren u om te allen tijde uw polisvoorwaarden goed te bekijken. Deze zijn bepalend voor de rechten die u heeft.